kyrka_advent _pan
Ragip Zarakolu riskerar fängelse i Turkiet.Foto: Pressbild/Sigtunastiftelsen

Ragip riskerar fängelse i Turkiet

Sigtuna kommuns förre fristadsförfattare Ragip Zarakolu åtalas i Turkiet för medlemskap i PKK i samband med att han skrivit krönikor i en nu nedlagd tidning.

centrum_artikel_host

Ragip Zarakolu kom till Sigtuna 2013 och var fristadsförafattare här under två års tid. Han brukar besöka hemlandet Turkiet emellanåt men får nu lägga om planerna efter att han skrivit turkkritiska krönikor i den nu nedlagda kurdiska tidningen Özgür Gündem där han även suttit med i redaktionsrådet, skriver tidningen Journalisten. Ragip är dock måttligt road av anklagelserna:
– Det är det dummaste jag hört! Jag är journalist och människorättsaktivist som har jobbat för. Jag skrev inte heller bara i Özgür Gündem utan i flera tidningar, varav flera nu har stängts ned, säger han enligt Journalisten.

Anklagelserna innebär att han är anhållen i sin frånvaro. Han kan därmed inte åka till Turkiet längre. Samtidigt är Ragip oroad över utvecklingen i Turkiet:
– De vill göra all press lydig. De konfiskerar tidningar, åtalar politiker och intellektuella. Det börjar likna utrensningarna under Stalin, fortsätter han.

centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

agy_oppethus
dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

connys_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

advent_kyrka_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host