centrum_panorama_hostshopping
Foto: Per Wiklund/perwiklund.se

RA19 slutade åtta på JSM

Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

centrum_artikel_host

Genom en serie starka prestationer kunde de inte bara titulera sig som Upplands bästa, utan också som Stockholms bästa juniorlag på herrsidan för säsongen. Helgen inleddes starkt för RA19 när de på fredagen besegrade Lindås IBK med 8-5 och sedan avslutade kvällen med en seger mot FC Helsingborg med 4-2.

Trots en utmanande första period mot Moälven/Örnsköldsvik på lördagsförmiddagen, där de låg under med 0-4, kämpade sig RA19 tillbaka och trots förlusten med 3-6 lyckades de säkra andraplatsen i gruppen och avancera till kvartsfinal.

I en tuff kvartsfinalmatch mot Fagerhult Habo IBK var det RA19 som fick se sig besegrade, trots en stark insats. Resultattavlan visade 8-6 till motståndarna, vilket innebar att RA19 tyvärr inte nådde semifinalen.

Placeringsmatchen blev en nervkittlande upplevelse när RA19 mötte Hagfors. Efter en jämn match som slutade 4-4 gick det till förlängning där Hagfors till slut lyckades sätta avgörande målet, vilket resulterade i en 5-4-seger för dem.

Trots att RA19 inte nådde de högsta stegen på prispallen är de stolta över sin prestation och betonar vikten av att vara både Upplands och Stockholms bästa herrjuniorlag för säsongen. I ett uttalande säger Rosersberg Arlanda IBK: ”Grymt många bra lag och små marginaler mellan spel om medaljerna eller platserna längre ner. Att bli 8:a i Sverige är något vi är extremt stolta över, även om känslan efter gruppspelet var att vi hade något större på gång. Det bästa av allt är ändå att vi med hår på bröstet kan säga att den här säsongen är vi Stockholms och Upplands bästa herrjuniorlag.”

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

seniormassa_pan

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

pantamera_avc_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

bygdensdag_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider