eu_valet_panorama
Lagkaptenen i RA19, William Christoffersen.Foto: Daniel Smeds

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

centrum_artikel_host

Rosersberg Arlanda IBKs herrjuniorer har nått nya höjder när de tar sig an Junior-SM i helgen. Som ett av Sveriges 16 bästa juniorlag har RA19 för första gången i klubbens historia kvalificerat sig för ett slutspel i Junior-SM. Evenemanget äger rum den 19-21 april i IFU Arena, Uppsala.

Det var i en intensiv match i slutet av mars som RA19 säkrade sin plats i SM-slutspelet genom att besegra Järfälla Bele IBK med 8-5. Detta är en stor bedrift för laget, som består av flera spelare som också representerade RA19 under USM 2022 i Mölnlycke – även där som det första laget från kommunen någonsin.

Anders Ekeroth, Sportchef herr och vice ordförande i RA19, uttryckte sin glädje över lagets framgångar:
”Våra duktiga herrjuniorer fortsätter att imponera. Efter att ha kvalificerat sig till USM 2022 har de nu även säkrat en plats i SM-slutspelet i Uppsala den 19-21/4 som ett av 16 herrjuniorlag. Det är otroligt roligt för föreningen och framförallt för killarna som har kämpat hårt!”

Lagkapten William Christoffersen ser fram emot helgens utmaningar med stor förväntan.
– Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match. Att ta oss till SM har varit vårt gemensamma mål och det är sjukt kul att vi uppnått det. Vår ambition är att ta oss så långt som möjligt, med slutspelet i sikte!

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

seniormassa_pan

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

connys_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
connys