eldsjal2024_pan
Mattias Askerson tar emot protestlistan av Margareta KarlssonFoto: Insändarbild

Protestlista mot placering av kulturcenter i Valsta

Hyresgästföreningen i Sigtuna och Valsta Steninge stadsdelsförening protesterade mot planerade bygget av Kultur- och aktivitetscentret i Valsta genom att lämna över en namninsamling.

centrum_artikel_host

1527 kommuninvånare varav de flesta från valstaområdet har skrivit på en namninsamling för att stoppa det planerade bygget av Kultur- och aktivitetscentret som ska byggas på berget framför Valsta Centrum. Det är inte själva bygget som är problemet utan placeringen. Enligt Hyresgästföreningen i Sigtuna och Valsta stadsdelsförening vill man inte ha ett bygge på kullen, torget eller parkeringen framför Valsta Centrum.
– Vi stod utanför Kulturum, när fullmäktiges ledamöter och besökare anlände, och bjöd på alkoholfri glögg och pepparkakor. Planen var att lämna namninsamlingen till Mats Weibull, men han var tyvärr inte där. I stället var det Mattias Askerson som fick bli mottagare, berättar Margareta Karlson på Hyresgästföreningen och Valsta Steninge stadsdelsförening.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna