nationaldagen_pan
Rosersbergs Villastad kallar till möte med anledning av badlandet.Foto: Illustrationsbild

Protester mot bygget av vattenland

Föreningen Rosersbergs villastad har kallat rosersbergare till möte med anledning av planerna för det nya vattenlandet.

centrum_artikel_host

Rosersbergs Villastad protesterar mot bygget av ett vattenland och hotell i Rosersberg och belyser de potentiella effekterna av detta genom ett informationsmöte. I ett dokument som kommer att distribueras till rosersbergare under vecka 7 delar de några av de bekymmer som de har framfört till kommunen angående projektet.

En av de största farhågorna gäller storleken på både vattenlandet och hotellet med en fastighet på 40-50 meter hög. Planen inkluderar ljuseffekter på fasaderna och genom glas för att visa aktiviteter, samt en stor asfalterad parkeringsplats med en eller två infarter från Norrsundavägen. Föreningen oroar sig för att dessa strukturer kommer att ytterligare stänga in samhället längs huvudleden mot Märsta och påverka den historiska siktlinjen från den 1000-åriga Norrsunda kyrka.

En annan orosfaktor är den förväntade ökningen av trafiken, med upp till 2000 besökare per dag till både vattenlandet och hotellet. Föreningen påpekar att detta kan innebära en betydande förändring i det sociala klimatet och tryggheten i samhället, särskilt med tanke på de planerade nöjesevenemangen på hotellet på kvällarna. De jämför detta med vattenlanden i andra städer, som vanligtvis är belägna i industriområden och inte i anslutning till bostadsområden, exempelvis Kokpunkten i Västerås.

Föreningen kritiserar också kommunens brist på undersökning av alternativa platser för projektet och pekar på möjliga lämpligare områden, inklusive den framtida tillväxtkorridoren från Märsta Station till Arlanda. De ifrågasätter också politikernas prioriteringar och betonar behovet av att ta hänsyn till kommuninvånarnas bästa, inte bara varumärket och besöksnäringen.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
connys
nrh_sigtuna