centrum_panorama_hostshopping
Bilden är en arkivbild från en station i kommunenFoto: Insändarbild

Problem med grovsopor på återvinningsstationerna

Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppger att de haft problem med att grovsopor dumpats på återvinningsstationerna.

centrum_artikel_host

Återvinningsstationerna har missbrukats av besökare som dumpar bland annat grov sopor och farligt avfall istället för att köra det till en Återvinningcentral. Nu uppger FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, att man har en stor utmaning i att hantera det stora antalet grovsopor vid återvinningsstationerna.
– I Stockholms län slog vi rekord efter helgen när det gäller antalet extra insatser kopplat till dumpning av grovsopor. Vi kan såklart inte veta säkert vad det beror på, men efter att ha fått information om att det var hög belastning på återvinningscentralerna antar jag att alla inte orkade ta sig till rätt plats eller vänta på sin tur, och istället valde att dumpa sina grovsopor vid en av våra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

FTI får extrakostnader i samband med hanteringen och det blir snabbt stora mängder som måste hanteras av personal, som kakel, möbler, gips och annat byggmaterial.
– Förpackningar och tidningar ska lämnas på våra återvinningsstationer, grovsopor och annat ska till kommunens bemannade återvinningscentral. På kommunens webbplats hittar du information om var närmaste återvinningscentral ligger, uppger FTI.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host