centrum_panorama_hostshopping
Bilden är en arkivbild från en station i kommunenFoto: Insändarbild

Problem med grovsopor på återvinningsstationerna

Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppger att de haft problem med att grovsopor dumpats på återvinningsstationerna.

centrum_artikel_host

Återvinningsstationerna har missbrukats av besökare som dumpar bland annat grov sopor och farligt avfall istället för att köra det till en Återvinningcentral. Nu uppger FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, att man har en stor utmaning i att hantera det stora antalet grovsopor vid återvinningsstationerna.
– I Stockholms län slog vi rekord efter helgen när det gäller antalet extra insatser kopplat till dumpning av grovsopor. Vi kan såklart inte veta säkert vad det beror på, men efter att ha fått information om att det var hög belastning på återvinningscentralerna antar jag att alla inte orkade ta sig till rätt plats eller vänta på sin tur, och istället valde att dumpa sina grovsopor vid en av våra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

FTI får extrakostnader i samband med hanteringen och det blir snabbt stora mängder som måste hanteras av personal, som kakel, möbler, gips och annat byggmaterial.
– Förpackningar och tidningar ska lämnas på våra återvinningsstationer, grovsopor och annat ska till kommunens bemannade återvinningscentral. På kommunens webbplats hittar du information om var närmaste återvinningscentral ligger, uppger FTI.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida
ica_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

sap_sep23_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
connys
ica_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider