sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Problem i hundrastgårdar: Hot och trakasserier förekommer

märsta.nu rapporterade på lördagen om ett bråk i en hundrastgård. Enligt uppgift till märsta.nu inträffar det ofta situationer i hundrastgårdarna: - Vissa tror att de får göra som de vill, säger en hundägare till märsta.nu

centrum_artikel_host

Det händer mycket i hundrastgårdarna enligt en hundägare som vill vara anonym. Bråket som inträffade på lördagen när två personer anmälde varandra för misshandel/ofredande var inte oväntat:
– Jag har sett mycket och varit med om mycket. Verbala hot trakasserier, bråk och mobbing, berättar hundägaren.

”Används som camping”
Enligt hundägaren skapas det egna regler av hundägare som ofta är i rastgårdarna. De används mer som en ”camping”, menar hundägaren.
– De kan vistas där i flera timmar och ingen hänsyn tas till dem som kommer in och vill in, eller har en hund som kanske inte vill vara med andra hundar.

Hundägaren säger vidare att oftast får man gå dit sena kvällar.
– ”Hundgårdsmaffian” går hårt åt på de som har skygga hundar och anser att man då inte ska besöka hundradtgården.

Ingen tidsram
Idag finns inga regler som reglerar hur länge man får vara i en hundrastgård, vilket är ett problem för många som bara vill komma ner med sin hund en kort stund. Den allmänna regeln verkar vara att ”de som kommer in får gilla läget helt enkelt och om det inte funkar så är det bara att lämna”.
– Många har blivit skrämda därifrån genom åren, vissa tvingas också se om andra hundar eftersom hundägaren inte är i närheten av sin hund. Många gör inget åt sin hund, hunden kan springa och bete sig hur som helst, de ser inte vad hunden gör och har ingen koll, en del bryr sig inte om sin hund och agerar inte om det behövs, fortsätter hundägaren.

Många hundar ska vistas i rastgården
I kommunens lokala ordningsföreskrifter framgår vad som gäller i en hundrastgård. Dessa finns på kommunens hemsida. Bland annat framgår att man ska visa hänsyn till andra som nyttjar gården samt att ingen har ensamrätt. Om man vet om att ens hund har svårt att umgås med andra hundar så bör man vara extra lyhörd när andra hundar kommer in.

funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

pantamera_avc_helsida
sportlov
foraldranatverk_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

skridskodisco_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider