centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

PRO vill ha ökat kommunalt stöd

PRO-föreningarna i kommunen vill se ett ökat stöd till pensionärsorganisationerna 2017: - Tillsammans har våra föreningar omkring 1150 medlemmar och vi har verksamhet som medverkar till att bryta ensamhet bland äldre, aktiva och är en viktig del för folkhälsan i vår kommun, skriver PRO Märsta, Sigtuna och samrådsgruppen i en gemensam skrivelse till Kommunstyrelsen.

centrum_artikel_host

PRO har tidigare kritiserat kommunledningen för att de utlovade satsningarna på ett Seniorernas hus i Märsta uteblivit. I ett skrivelse till Kommunstyrelsen signerat av bland annat S-veteranerna Ulrik Wallström och Bruno Landstedt kräver man att kommunledningen i budgeten 2017 skjuter in mer pengar till samtliga pensionärsföreningar som finns i kommunen.

Enligt skrivelsen betalar PRO-föreningarna i kommunen mer i lokalhyra till Sigtuna kommun (30 000 kronor) än vad man får i bidrag. Man ska också ha blivit lovade en ekonomisk uppräkning av föreningsbidraget både 2015 och 2016. Totalt får samtliga pensionärsföreningar 80 000 kronor att dela på enligt skrivelsen, föreningarna har tillsammans 1150 medlemmar och pengarna används till aktiviteter för äldre.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
pantamera_out