Foto: Swedavia/Daniel Blom

Pristak på Arlanda införs

Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_artikel_host

Resenärer som utsatts för överprisade måltider kan andas ut. Swedavia, som driver flera av Sveriges flygplatser, inklusive Arlanda, Bromma och Landvetter, har infört en ny strategi som begränsar matpriserna på deras anläggningar.

Enligt Charlotte Ljunggren, marknadschef på Swedavia, kommer priset på flygplatsen inte längre att överstiga tio procent mer än motsvarande produkter på stan. Det här initiativet, som är en del av Swedavias nya strategi, syftar till att göra flygplatserna mer förmånliga och resenärvänliga, rapporterar Dagens Industri.

Det har varit en långvarig kritik från resenärer som har känt sig tvingade att betala skyhöga priser för mat och dryck på flygplatserna. Swedavias nya prisgränsning kommer förhoppningsvis att minska den ekonomiska bördan för resenärer och göra upplevelsen på flygplatserna mer tillgänglig.

Det återstår att se hur väl Swedavias nya strategi fungerar och om den kommer att förbättra upplevelsen för resenärer som tidigare känt sig tvingade att spendera en förmögenhet på flygplatsmat. Med det nya pristaket är det dock klart att Swedavia sätter siktet på att göra det mer prisvänligt att äta och dricka när man är på väg.

joes-helsida
connys_helsida
storemore_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
joes_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
ica_outsider
centrum_outsider_host