centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Pristak på Arlanda införs

Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_artikel_host

Resenärer som utsatts för överprisade måltider kan andas ut. Swedavia, som driver flera av Sveriges flygplatser, inklusive Arlanda, Bromma och Landvetter, har infört en ny strategi som begränsar matpriserna på deras anläggningar.

Enligt Charlotte Ljunggren, marknadschef på Swedavia, kommer priset på flygplatsen inte längre att överstiga tio procent mer än motsvarande produkter på stan. Det här initiativet, som är en del av Swedavias nya strategi, syftar till att göra flygplatserna mer förmånliga och resenärvänliga, rapporterar Dagens Industri.

Det har varit en långvarig kritik från resenärer som har känt sig tvingade att betala skyhöga priser för mat och dryck på flygplatserna. Swedavias nya prisgränsning kommer förhoppningsvis att minska den ekonomiska bördan för resenärer och göra upplevelsen på flygplatserna mer tillgänglig.

Det återstår att se hur väl Swedavias nya strategi fungerar och om den kommer att förbättra upplevelsen för resenärer som tidigare känt sig tvingade att spendera en förmögenhet på flygplatsmat. Med det nya pristaket är det dock klart att Swedavia sätter siktet på att göra det mer prisvänligt att äta och dricka när man är på väg.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider