vintermarknad_pan
Foto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Pristak införs i SL-trafiken

Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

centrum_artikel_host

Pristaket, så kallad capping, införs 2022. Det innebär att resenärer slutar debiteras efter ett visst antal enkelresor per dag.
– För att fler ska välja att resa klimatsmart med kollektivtrafik både på land och till sjöss behöver det vara lätt att göra rätt för sig. Capping kan bidra till att kollektivtrafiken ska blir ännu mer attraktiv och förbättrar för de resenärer som nu på ett enkelt sätt väljer att blippa sitt betalkort, utan att man ska behöva betala för mycket, säger Michaela Haga (C), gruppledare i trafiknämnden.

Pristaket på enkelbiljetter innebär att de automatiskt omvandlas till ett dagskort och resenärer behöver inte fundera på vilken biljett man ska välja, förklarar Karl Henriksson (KD), gruppledare. Tomas Eriksson (MP), vice ordförande i Trafiknämnden uppger att pristaket är ett viktigt steg för att anpassa kollektivtrafiken till verkligheten efter pandemin där resenärer vill kunna resa mer flexibelt samt att man stärker kollektivtrafikens attraktivitet gentemot bilen.

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
marknaden_outsider
pantamera_out
nrh
connys
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider