Foto: Pressbild

Priset på villor och bostadsrätter går ner

Både villor och bostadsrätter backar nu med över fyra procent den senaste tremånadersperioden.

Den senaste tremånadersperioden såldes 44 bostadsrätter i kommunen till ett snittpris av 1,94 miljoner kronor, det innebär ett kvadratmeterpris på 27 700. Det innebär en nedgång för tremånadersperioden på 4,4 procent och för det senaste året 4,2 procent.

Även på villasidan är det en nedgång med 4,5 procent. Snittpriset för villan i kommunen uppgick till 5,2 miljoner kronor och den senaste tremånadersperioden har 44 villor sålts i kommunen. På ett är är nedgången 5,3 procent för villor. Prisnedgången startade i februari och är nu på samma nivå som i februari 2021.
– Det finns en stor oro för hur stigande elpriser ska påverka boendeekonomin eftersom elen i vinter kommer att vara dyrare än räntan på lånen för många villaägare. Det är därför mycket viktigt att den nya regeringen agerar tydligt och snabbt i energifrågan, kommenterar Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Bostadsförmedling.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening