helsida_bostad
Foto: Riksbanken

Priset på bostäder sjunker

Priset på bostadsrätter i kommunen sjunker nu kraftigt, 3,2 procent, för den senaste tremånadersperioden.

Mäklarsstatistik släppte på torsdagen siffror över bostadsmarknaden den senaste tremånadersperioden. Det är på många håll röda siffror med nedåtgående priser. I Sigtuna är det främst bostadsrätterna som sjunker. 3,2 procent sjönk priset på bostadsrätter, 160 bostadsrätter förmedlades i kommunen till medelpriset 2,338 miljoner eller ett kvadratmeterpris på drygt 29 000 kronor.

På villasidan är det ännu mörkare, där är nedgången 4,9 procent, 50 sålda villor rapporterades in till medelpriset 5,348 miljoner eller 40 521 kr/kvm. På 12 månader är det dock en ökning med 0,5 procent.

I bara fyra av länets kommuner ökar villapriserna, som mest är det i Nynäshamn med 5,5 procent. Grannkommunen Väsby visar nedgång på 2,6 procent medan Upplands-Bro ökar med 3,8 procent. Av samtliga 26 kommuner är det röda siffror i 22 när det gäller bostadsrätter, bara fyra ökar, bland dessa Bro med 2,4 procent. Sigtuna är sexa på topplistan över kommuner där nedgången är störst.

Källa: Mäklarstatistik

bjurfors_helsida

JM utvecklar kvarter i Sigtuna

Bostad JM har fått ett uppdrag om att utveckla ett kvarter i Sigtuna stadsängar med inspiration från stadens äldre kärna: - Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen, säger Kim Hultén, projektledare för Sigtuna stadsängar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022