Foto: Pressbild

Priserna på bostadsrätter och villor stiger

Bostadspriserna stiger i kommunen enligt färska siffror från Svensk mäklarstatistik

Priserna på bostadsrätter i Sigtuna kommun har ökat enligt den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik, analyserad av Newsworthy. Under de senaste tre månaderna har medelpriset för sålda bostadsrätter ökat med 2 procent. I hela Stockholms län noteras en prisuppgång på 6 procent. Bostadsrättspriserna har stigit i 74 kommuner i landet, medan de har sjunkit i 29 kommuner. I Sigtuna såldes 102 bostadsrätter mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,2 miljoner kronor, jämfört med 117 försäljningar samma period förra året. I hela Stockholms län såldes 11 737 bostadsrätter för i genomsnitt 4,2 miljoner kronor.

Priserna på villor har också stigit i Sigtuna kommun, med en uppgång på 6 procent under de senaste tre månaderna. I Stockholms län har villapriserna ökat med 3 procent. Villapriserna har ökat i 85 kommuner i landet, medan de sjunkit i 29 kommuner. I Sigtuna såldes 63 villor mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 5,6 miljoner kronor, jämfört med 39 affärer under samma period förra året. I hela Stockholms län såldes 2 698 villor för i genomsnitt 7,0 miljoner kronor.

För fritidshus noterades inga försäljningar i Sigtuna under perioden mars till maj. I hela Stockholms län såldes 194 fritidshus för i genomsnitt 3,7 miljoner kronor. På grund av färre än 20 försäljningar redovisas inga prisutvecklingsuppgifter för fritidshus i Sigtuna denna månad.

Statistiken visar på en varierad prisutveckling inom länet, där vissa kommuner ser större ökningar än andra. Bland kommunerna i Stockholms län noterades den största ökningen i villapriser i Södertälje med 13 procent, medan Täby såg en nedgång på 3 procent. För bostadsrätter var ökningen störst i Botkyrka, Lidingö, Nacka och Värmdö med 6 procent, medan Nynäshamn upplevde en nedgång på 13 procent.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening