Foto: Pressbild

Priserna på bostäder sjunker

Den senaste tremånadersperioden har både villapriser och bostadsrättspriser minskat kraftigt.

Den senaste tidens räntehöjningar och det utmanande ekonomiska läget med ökande inflation har haft en påverkan på bostadsmarknaden. Priserna på både bostadsrätter och andra typer av boenden har börjat sjunka. Detta är en följd av att högre räntor och ökade kostnader skapar en viss osäkerhet och minskat köpkraft hos potentiella köpare.

Priserna på bostadsrätter och villor minskade kraftigt i kommunen den senaste tremånadersperioden. Villorna gick ner i pris mellan april-juni med 5,9 procent och det senaste året med 14,4 procent. Det gångna tremånadersperioden såldes 38 villor till medelpriset 4,77 miljoner kronor. Priserna på bostadsrätter gick ner med 6,2 procent och kvadratmeterpriset är nu 27 165 kronor. Det senaste året är nedgången 6,3 procent. Medelpriset för en bostadsrätt är nu 1 964 000 kronor.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening