eu_valet_panorama
Erik LangbyFoto: Pressbild/SigtunaHem

Prestigefullt uppdrag för Langby

Erik Langby har valts till ny ordförande i Kommuninvest som är en samverkan för kommuner i samband med finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor och sjukhus med mera.

centrum_artikel_host

Erik Langby är ny styrelseordförande för kreditmarknadsbolaget Kommuninvest i Sverige AB. Langby är för närvarande fullmäktiges ordförande. Kommuninvest finansierar bland annat investeringar i skolor och andra offentliga lokaler.
– Det ska bli mycket inspirerande att, tillsammans med skickliga och kloka styrelsekollegor, se till att förvalta detta förtroende. I en föränderlig miljö, där den tekniska och regulatoriska utvecklingen sker i snabb takt, behöver vi jobba hårt och proaktivt för att alltid vara fokuserade, effektiva och lyhörda för kundernas behov, säger Erik Langby i ett uttalande.

seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out