eu_valet_panorama
Foto: Vi är Valsta

Populärt med sommarlov på hemmaplan

Sommarlovssatsningen Brobygget i Valsta lockade många ungdomar: - Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst, säger Lola Svensson, samordnare på SigtunaHem.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har under sommarlovet erbjudit fritidsaktiviteter för ungdomar via Brobygget. Utöver kommunen var Valsta utveckling, SigtunaHem, Hyresgästföreningen Sigtuna, Märsta IK, RF Sisu Uppland och hela elva idrottsföreningar engagerade.
– I år kändes det extra viktigt att ge alla barn och ungdomar i Sigtuna kommun en aktiv sommar, eftersom många tvingades spendera lovet på hemmaplan på grund av Corona.. Brobygget är vår hittills största sommarlovssatsning och den blev verkligen en fullträff, säger Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem, i ett uttalande.

Brobygget Sommarsportis var för barn upp till 13 år och Brobygget by Night för ungdomar från 13 år och upptåt. Varje dag fanns olika aktiviteter utanför Valsta Sim & Sporthall och Midgårdsvallen. På plats fanns unga vuxna från olika idrottsföreningar som tack vare initiativet kunde få sommarjobb.
– Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst. Det goda resultatet beror mycket på att så många olika aktörer samverkade, berättar Lola Svensson.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
seniormassa_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider