moderat_fokus_pan
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Populärt att flytta till kommunen

Det är populärt att flytta till Sigtuna. Mellan 2018-2022 har över 3000 personer flyttat in till kommunen.

centrum_artikel_host

Hem & Hyra har kartlagt de populäraste kommunerna att flytta till. Toppar listan gör Göteborg, Uppsala Malmö som spelar i en egen liga med mellan 11 000-16 000 inflyttade personer åren 2018-2022. Därefter kommer Järfälla på fjärdeplats med 6617 personer. Sigtuna är med på Topp 15-listan i landet med 3074 inflytande personer när utflyttningstalet räknats bort. Enligt Hem & Hyra har många av Stockholms kranskommuner flyttningsöverskott medan Stockholms kommun har ett underskott, alltså fler flyttar från än till.

nrh_sigtuna
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
connys
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider