eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Populärt att flytta till kommunen

Det är populärt att flytta till Sigtuna. Mellan 2018-2022 har över 3000 personer flyttat in till kommunen.

centrum_artikel_host

Hem & Hyra har kartlagt de populäraste kommunerna att flytta till. Toppar listan gör Göteborg, Uppsala Malmö som spelar i en egen liga med mellan 11 000-16 000 inflyttade personer åren 2018-2022. Därefter kommer Järfälla på fjärdeplats med 6617 personer. Sigtuna är med på Topp 15-listan i landet med 3074 inflytande personer när utflyttningstalet räknats bort. Enligt Hem & Hyra har många av Stockholms kranskommuner flyttningsöverskott medan Stockholms kommun har ett underskott, alltså fler flyttar från än till.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider