sap_feb_pan
Foto: Pressbild

Populäraste destinationerna under 2023

SAS från Arlanda flög mest till Köpenhamn och London. Tre destinationer var samtidigt populära inom inrikestrafiken.

centrum_artikel_host

Under föregående år dominerade specifika flygrutter från Arlanda flygplats med SAS, vilka visade sig vara högt efterfrågade och populära bland resenärer. Statistiken för flygtrafiken pekar på tydliga preferenser för specifika destinationer. Inom Skandinavien var förbindelsen mellan Arlanda och Köpenhamn den mest frekvent resande linjen, med en hög grad av passagerartrafik. Dessutom visade resor till London från Arlanda sig vara den mest eftersökta rutten inom Europa. Över Atlanten lockade flyglinjen mellan Arlanda och New York det högsta antalet resenärer för interkontinentala resor från Sverige.

Särskilt när det gällde inrikesflygsträckor i Sverige kunde man notera en tydlig trend i resmönstret. De tre mest populära inrikeslinjerna under det gångna året var mellan Arlanda och Luleå, följt av sträckorna mellan Arlanda och Göteborg samt Arlanda och Umeå.

steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

skridskodisco_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider