centrum_panorama_hostshopping
RosersbergsbadetFoto: arkiv

Populäraste badplatserna i kommunen

Framåt slutet på veckan ska det bli varmt igen och läge för nya dopp. De populäraste badplatserna i kommunen hittar du här.

centrum_artikel_host

Veckan blir ostadig och regnig. På söndag ska värmen vara tillbaka och prognosen för nästa vecka ser bra ut. I kommunen finns det gott om badplatser som får högre betyg via Google. Populäraste badet är Rosersbergsbadet med 4,5, därefter följer Sjudargården i Sigtuna med 4,4 i betyg.

Högsta betygen för badplatser
Rosersbergsbadet 4,5
Sjudargårdsbadet 4,4
Midgårdsbadet 4,2
Munkholmen 4,2
Steningebadet 4,0

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
connys