centrum_panorama_hostshopping
Skylten som möter gästerna utanför entrénFoto: Daniel Iskandar

Populära krogen stängde: Det är inte lönsamt längre

Krogen Anders & Jag i Märsta Centrum stängde i fredags med omedelbar verkan: - Det är inte lönsamt längre, säger Christian Cederferm, delägare.

centrum_artikel_host

Anders & Jag har varit en populär krog i centrala Märsta under några års tid. Men nu är det slutserverat. Enligt företagets delägare Christian Cederferm är det bland annat sviterna efter coronapandemin samt den ekonomiska krisen med att varor och hyror blivit dyrare som ligger bakom beslutet.
– Vissa av gästerna har mindre pengar att spendera samtidigt som det är dyrare för oss att handla, vi ser att färre av vår målgrupp som är ute och konsumerar här i centrumet, säger Christian Cederferm.

Anders & Jag har även öppettider som inte är optimala för verksamheten i och med att man är tvungna att ha generösa öppettider. Men tiderna för när gäster besöker restaurangen är bara under ett fåtal timmar på kvällstid.
– Vi sitter fast i ett avtal där tiderna inte går att förändra, det är inte lönsamt att ha personal under timmar då vi inte har försäljning. Underlaget under dagtid är helt enkelt för litet, fortsätter Christian Cederferm.

Det kan verka som ett abrupt beslut att stänga med omedelbar verkan men det är ändå ett samtalsämne som man diskuterat i företaget ett tag uppger Cederferm. Omsättningen ökade förvisso de senaste tre månaderna, men inte tillräckligt för att det skulle bli lönsamt.
– Vi är entreprenörer och hittar alltid på något annat att göra. Ett förslag som skulle gynna Märsta Centrum är att det skulle etableras fler restauranger så att Märsta Centrum blir en restaurangdestination, Det var synd att Bores stängde, säger Christian Cederferm.

centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

fritidsbanken_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna