Skylten som möter gästerna utanför entrénFoto: Daniel Iskandar

Populära krogen stängde: Det är inte lönsamt längre

Krogen Anders & Jag i Märsta Centrum stängde i fredags med omedelbar verkan: - Det är inte lönsamt längre, säger Christian Cederferm, delägare.

centrum_artikel_host

Anders & Jag har varit en populär krog i centrala Märsta under några års tid. Men nu är det slutserverat. Enligt företagets delägare Christian Cederferm är det bland annat sviterna efter coronapandemin samt den ekonomiska krisen med att varor och hyror blivit dyrare som ligger bakom beslutet.
– Vissa av gästerna har mindre pengar att spendera samtidigt som det är dyrare för oss att handla, vi ser att färre av vår målgrupp som är ute och konsumerar här i centrumet, säger Christian Cederferm.

Anders & Jag har även öppettider som inte är optimala för verksamheten i och med att man är tvungna att ha generösa öppettider. Men tiderna för när gäster besöker restaurangen är bara under ett fåtal timmar på kvällstid.
– Vi sitter fast i ett avtal där tiderna inte går att förändra, det är inte lönsamt att ha personal under timmar då vi inte har försäljning. Underlaget under dagtid är helt enkelt för litet, fortsätter Christian Cederferm.

Det kan verka som ett abrupt beslut att stänga med omedelbar verkan men det är ändå ett samtalsämne som man diskuterat i företaget ett tag uppger Cederferm. Omsättningen ökade förvisso de senaste tre månaderna, men inte tillräckligt för att det skulle bli lönsamt.
– Vi är entreprenörer och hittar alltid på något annat att göra. Ett förslag som skulle gynna Märsta Centrum är att det skulle etableras fler restauranger så att Märsta Centrum blir en restaurangdestination, Det var synd att Bores stängde, säger Christian Cederferm.

storemore_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

defacto_helsida
connys_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

centrum_host_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

ica_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

joes-helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
swedol_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
slottsby_outsider