vinter_pan

Politisk vilde vill lägga motion om busslinje till Stockholm

Rosanna Ternborg, politisk vilde i fullmäktige, avser driva frågan om buss mellan Märsta-Stockholm: - Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger hon till märsta.nu

centrum_artikel_host

Ett medborgarförslag om en busslinje mellan Märsta-Stockholm ligger på kommunhuset sedan flera år tillbaka. Nu vill Rosanna Ternborg, så kallad politisk vilde sedan hon uteslutits av Sverigedemokraterna, driva ärendet vidare. Hon avser lägga fram det som en motion om intresset från kommuninvånare finns.

Bakgrunden är att det strular med pendeltågen enligt henne, en busslinje skulle vara ett alternativ. Detta och andra medborgarförslag avser hon driva som motioner.
– Jag har även en massa idéer om motioner som jag fått när jag pratat med folk i kommunen. Bl.a. detta jättebra medborgarförslag som legat ”under utredning” i två år utan att någon kan redovisa att något hänt. Bara en massa prat om hur viktigt det är med kollektivtrafiken är men trots medborgarinitiativet har ingen tagit tag i det. Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger Rosanna Ternborg.

Rosanna är fortsatt aktiv i fullmäktige trots uteslutningen från Sverigedemokraterna sedan hon och en tidigare medlem avslöjat oegentligheter inom Sverigedemokraterna i Sigtuna. Något som märsta.nu tidigare rapporterat om.
– Jag tar gärna emot synpunkter kring busslinjen. Jag skulle vilja lägga en motion i kommunfullmäktige om detta med hänvisning till medborgarförslaget. Kanske finns stöd för en busslinje som denna även i Väsby och Sollentuna?

oppethus_dec
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

storemore_helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
joes_outsider
ica_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh
oppethus_out
pantamera_out