nationaldagen_pan

Politisk vilde vill lägga motion om busslinje till Stockholm

Rosanna Ternborg, politisk vilde i fullmäktige, avser driva frågan om buss mellan Märsta-Stockholm: - Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger hon till märsta.nu

centrum_artikel_host

Ett medborgarförslag om en busslinje mellan Märsta-Stockholm ligger på kommunhuset sedan flera år tillbaka. Nu vill Rosanna Ternborg, så kallad politisk vilde sedan hon uteslutits av Sverigedemokraterna, driva ärendet vidare. Hon avser lägga fram det som en motion om intresset från kommuninvånare finns.

Bakgrunden är att det strular med pendeltågen enligt henne, en busslinje skulle vara ett alternativ. Detta och andra medborgarförslag avser hon driva som motioner.
– Jag har även en massa idéer om motioner som jag fått när jag pratat med folk i kommunen. Bl.a. detta jättebra medborgarförslag som legat ”under utredning” i två år utan att någon kan redovisa att något hänt. Bara en massa prat om hur viktigt det är med kollektivtrafiken är men trots medborgarinitiativet har ingen tagit tag i det. Jag har personligen drabbats av pendelstrulet flera gånger, säger Rosanna Ternborg.

Rosanna är fortsatt aktiv i fullmäktige trots uteslutningen från Sverigedemokraterna sedan hon och en tidigare medlem avslöjat oegentligheter inom Sverigedemokraterna i Sigtuna. Något som märsta.nu tidigare rapporterat om.
– Jag tar gärna emot synpunkter kring busslinjen. Jag skulle vilja lägga en motion i kommunfullmäktige om detta med hänvisning till medborgarförslaget. Kanske finns stöd för en busslinje som denna även i Väsby och Sollentuna?

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
pantamera_out
connys
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out