moderat_fokus_pan

Man knivhöggs i centrala Märsta

Polis utreder mordförsök i Märsta sedan en man ska ha knivhuggits.

centrum_artikel_host

Strax före 23-tiden på söndagskvällen larmades polis och ambulans till Märsta. Det är flera polisbilar i centrala Märsta. Även en ambulanshelikopter har landat. Enligt uppgiftslämnare på plats ska det röra sig om någon form av brott. Ett område i centrala Märsta är avspärrat enligt märstabor som kontaktat redaktionen.
– Det går runt poliser och söker med lampor, berättar en läsare.

Även hundar deltar i sökandet. Man söker dels i ett bostadsområde samt nära busshållsplatserna. En person ska ha förts till sjukhus med okända skador. En ambulans körde några hundra meter från ett bostadsområde till parkeringen där helikoptern landade. Vid 23.20 vad helikoptern framme vid Karolinska i Solna efter att ha lämnat Märsta kort dessförinnan.

Aftonbladet rapporterar att en man i 40-årsåldern knivhuggits i samband med att han gått ut för att röka.
– Han kom hem till frun och sa att han blivit attackerad på något sätt. Men han har inte varit särskilt samarbetsvillig och verkade mest bekymrad över att polisen var där, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

En förundersökning gällande mordförsök har inletts. Det är oklart om någon har gripits.

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
joes-helsida
ica_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider