centrum_panorama_hostshopping

Man knivhöggs i centrala Märsta

Polis utreder mordförsök i Märsta sedan en man ska ha knivhuggits.

centrum_artikel_host

Strax före 23-tiden på söndagskvällen larmades polis och ambulans till Märsta. Det är flera polisbilar i centrala Märsta. Även en ambulanshelikopter har landat. Enligt uppgiftslämnare på plats ska det röra sig om någon form av brott. Ett område i centrala Märsta är avspärrat enligt märstabor som kontaktat redaktionen.
– Det går runt poliser och söker med lampor, berättar en läsare.

Även hundar deltar i sökandet. Man söker dels i ett bostadsområde samt nära busshållsplatserna. En person ska ha förts till sjukhus med okända skador. En ambulans körde några hundra meter från ett bostadsområde till parkeringen där helikoptern landade. Vid 23.20 vad helikoptern framme vid Karolinska i Solna efter att ha lämnat Märsta kort dessförinnan.

Aftonbladet rapporterar att en man i 40-årsåldern knivhuggits i samband med att han gått ut för att röka.
– Han kom hem till frun och sa att han blivit attackerad på något sätt. Men han har inte varit särskilt samarbetsvillig och verkade mest bekymrad över att polisen var där, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

En förundersökning gällande mordförsök har inletts. Det är oklart om någon har gripits.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider