centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Polisoperation gällande särskild händelse

Polisen inledde förra veckan en polisinsats i kommunen sedan hot riktats mot lokalpolitiker och en polis rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att polisen förra veckan inledde en insats sedan hot riktats mot politiker och polis i Sigtuna. Polisen uttalar sig inte kring detaljerna i insatsen. Sigtuna kommuns kommunhus har tidigare utsatts för utsatts för mordbrand.
– För närvarande varken kan vi eller vill vi uttala oss på något sätt gällande säkerheten i kommunen, vi hänvisar i stället till polisen, skriver en pressekreterare till en av de ledande politikerna i Sigtuna i ett sms till SVT Stockholm.

Enligt SVT:s uppgifter är insatsen omfattande och många arbetar kring den. Aftonbladet rapporterar att man inlett ”Operation Muren”. Man ska ha sökt igenom bilar och hus. Hoten kopplas till det kriminella ”Märstanätverket”.
– En särskild händelse är inledd för att förstärka säkerheten, säger Anders Bryngelsson på polisen till Aftonbladet.

Hoten riktas mot en polisman som sedan en tid tillbaka arbetat i en riktad insats. Både polismannen och politikern har satts i säkerhet på en skyddad plats som är under polisbevakning uppger Aftonbladet.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

centrum_host_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

joes-helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

mp_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

ica_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
joes_outsider
seniordag_outsider