centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Polisoperation gällande särskild händelse

Polisen inledde förra veckan en polisinsats i kommunen sedan hot riktats mot lokalpolitiker och en polis rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att polisen förra veckan inledde en insats sedan hot riktats mot politiker och polis i Sigtuna. Polisen uttalar sig inte kring detaljerna i insatsen. Sigtuna kommuns kommunhus har tidigare utsatts för utsatts för mordbrand.
– För närvarande varken kan vi eller vill vi uttala oss på något sätt gällande säkerheten i kommunen, vi hänvisar i stället till polisen, skriver en pressekreterare till en av de ledande politikerna i Sigtuna i ett sms till SVT Stockholm.

Enligt SVT:s uppgifter är insatsen omfattande och många arbetar kring den. Aftonbladet rapporterar att man inlett ”Operation Muren”. Man ska ha sökt igenom bilar och hus. Hoten kopplas till det kriminella ”Märstanätverket”.
– En särskild händelse är inledd för att förstärka säkerheten, säger Anders Bryngelsson på polisen till Aftonbladet.

Hoten riktas mot en polisman som sedan en tid tillbaka arbetat i en riktad insats. Både polismannen och politikern har satts i säkerhet på en skyddad plats som är under polisbevakning uppger Aftonbladet.

connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider