centrum_panorama_hostshopping
E4:anFoto: Jamshid Jamshidi

Poliskontroller denna vecka ska hindra brott

Denna vecka har Polisen ännu en Nationell trafikvecka: - Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet, uppger Ursula Edström, trafikstrateg hos Polisen.

centrum_artikel_host

Under vecka 45, 4-10 november, har polisen nationell trafikvecka med fokus på brott som sker på väg. Det vill säga alla som använder vägnätet som ett led i sin brottsplan. Polisen kommer därför att fokusera på kontroller längs huvudvägnätet som möjliggör snabba transporter genom hela landet.
– Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Genom nyfikenhet och kontroller av fordon, förare och passagerare ökar polisen förutsättningar att upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

I samband med kontrollerna som polisen genomför kan man upptäcka stöldgods, vapen, ammunition, narkotika eller efterlysta personer. I samband med kontrollerna kommer man även att genomföra ett alkoholtest och vid behov gör man en sökning enligt utlänningslagen. E4:an mellan Uppsala-Stockholm är en av vägarna som kan extrakontroller denna vecka, då den är en del av det svenska huvudvägnätet.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider