centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fem flydde från förvaret

Polisen har en insats med ett flertal polisbilar och helikopter i Brista och Pinbacken under måndagskvällen.

centrum_artikel_host

Ett stort polispådrag söker ett flertal personer i Brista och Pinbacken. Helikopter deltar bland annat i sökandet. Enligt uppgift till märsta.nu ska orsaken insatsen vara att flera personer rymt från Migrationsverket i Märsta. Unt.se rapporterar att fem personer flydde samt att personal hotades. Tre av personerna lokaliserades av polisen.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider