centrum_panorama_hostshopping
Bilar av årsmodell mellan 2004-2009 är av intresse för liganFoto: Daniel Iskander

Polisen varnar för stölder: De slår till när som helst

Polisen varnar för ligor som stjäl äldre bilars katalysatorer i hela regionen.

centrum_artikel_host

Polisen i Region Stockholm meddelar att det i år skett en kraftig ökning av stölder från bilar i form av katalysator eller partikelfilter. Fram till mitten av september har det anmälts hela 1323 stölder i regionen, att jämföra med 38 för motsvarande period förra året.
– Bildelar har varit på tapeten ett tag, men just nu ser vi en trend med en otrolig ökning i just katalysatorer. Det rör sig främst om äldre bilmodeller från 2004-2009, säger Jörgen Karlsson, samordnare för brottsförebyggande arbete i polisområde Stockholm nord.

Det går snabbt när personerna slår till, cirka 30 sekunder. Man är inriktade på bilar av modeller 2004-2009. Den ena hissar upp bilen på en domkraft så att den andra kan komma under och rycka loss katalysatorn. Därefter sätter de sig snabbt i bilen och åker iväg.

Polisen uppmanar allmänheten att vara på sin vakt och uppmärksamma. Notera registreringsnummer, tidpunkt och signalement om du ser något misstänkt.
– De slår till vart som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Vi är beroende av tips från allmänheten för att lagföra skyldiga och kunna lämna tillbaka upphittat stöldgods, säger samordnare Jörgen Karlsson.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out