centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Polisen välkomnar prövning i HD

Polismyndigheten välkomnar att busshållsplatsmordet testas i Högsta domstolen: - Det är bra och viktigt att Högsta domstolen prövar den friande domen och att det klargörs vilka krav som gäller vid indiciebevisning, säger Christian Jofur, operativ samordnare grova brott Stockholm polisområde nord.

centrum_artikel_host

En man har alltså både dömts och friats för busshållsplatsmordet. Hovrätten friade då man inte ansåg att den tekniska bevisningen höll och att det inte var klarlagt att en alternativ gärningsperson var utesluten. Nu testas alltså fallet i Högsta domstolen. Detta för att få prejudikat för framtiden kring hur liknande fall ska hanteras. Det rör sig om DNA på en jacka som hittades i gärningsmannens bostad samt DNA på hylsor.
– Vi anser att det blir en vägledning för vilka krav som kan ställas vid indiciebevisning, och vilka riktlinjer som ska gälla vid sådana mål som är särskilt vanliga för våldsbrott i gängmiljö. Högsta domstolens utslag blir en viktig guidning för hur svensk polis ska bedriva sina förundersökningar avseende grova brott i framtiden, säger Christian Jofur, operativ samordnare grova brott Stockholm polisområde nord.

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

moderat_pan_helsida
connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

humbacken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
humbacken_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh