eu_valet_panorama
Polisen söker tips om vem den här personen kan varaFoto: Polisen

Polisen vädjar: Vem är personen på bilden

Polisen har släppt video på mordet i Steninge och man uppmanar nu allmänhet att höra av sig om de har tips på vem det är som skjuter.

centrum_artikel_host

Polisen önskar få in mer tips kring mordet i Steninge 2:a oktober då en man i 25-årsåldern sköts ihjäl. Nu släpper man en film om händelsen där en person i grön jacka syns avlossa flera skott:
– När målsäganden ska kliva på bussen kommer en gärningsperson springandes och avlossar flera skott mot målsäganden som avlider på platsen. Ett vittne som samtidigt precis skall kliva på bussen är nära att träffas av de kulor som avlossas. Även bussen träffas av de kulor som avlossas, berättar polisassistent Fredrik Heidenberg, utredare grova brott hos Polisområde Stockholm.

Enligt vittnesuppgifter till polisen försvinner gärningspersonen från brottsplatsen på en elsparkcykel.
– I dagsläget sitter det en person frihetsberövad misstänkt för delaktighet i mordet. En annan person har tidigare suttit frihetsberövad, misstänkt för delaktighet i mordet. Polisen söker främst Dig som vet vem gärningspersonen är men också Dig som vet något om händelsen eller gjort iakttagelser i området samma dag som mordet sker.

Har du uppgifter att lämna? Kontakta polisen på 114 14

eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys