eldsjal2024_pan
Foto: Polisen

Polisen utfärdar digitala böter

Förra veckan genomförde polisen en Nationell trafiksäkerhetsvecka och i samband med den skrev man ut digitala böter direkt på plats istället för skriftliga.

centrum_artikel_host

Polisen har börjat utfärda digitala böter istället för skriftliga, detta testades i samband med den nationella trafiksäkerhetsveckan som var förra veckan. Polisen använder en app för att skriva ut böterna som skriftligen skickas hem till den som det berör. Arbetssättet effektiviserar processen och frigör tid för polisen, de får även möjlighet att göra fler kontroller.

Appen används till olika typer av ordningsböter, men främst trafikbrott. Till sommaren ska samtliga poliser i landet ha tillgång till appen.
– Som ett resultat av att vi digitaliserat processen och därmed minskat den manuella hanteringen stärker vi även rättssäkerheten för den enskilda medborgaren. Det är också en fördel att domen registreras direkt i systemet och därmed blir synlig i belastningsregistret, säger Tony Härdin vid nationella operativa avdelningen.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider