centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Polisen skärper kontroll av anställda på Arlanda

Med anledning av avslöjandet om att det finns personer med kopplingar till kriminella miljöer på Arlanda så kommer polisen att skärpa kontrollen: - Jag poängterar att det absolut inte är fritt fram att bedriva kriminell verksamhet på Arlanda, säger Lisa Ström, chef för gränspolisen i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Det var på torsdagsmorgonen som Kvällsposten avslöjade att personer med kopplingar till kriminella miljöer arbetar på Arlanda. Polisen ville först inte kommentera uppgifterna men går senare ut med att man kommer skärpa kontrollerna rapporterar Aftonbladet.

Rapporten som Kvällsposten hänvisar till togs fram av förra hösten av Stockholmspolisens underrättelsesektion tillsammans med gränspolisen och lokalpolisområde Arlanda. Ett flertal person ska ha kopplingar till kriminella miljöer det kan röra sig om släktingar till anställda. Det betyder inte per automatik att personerna inte kan jobba där uppger Palle Nilsson, chef för underrättelseenheten på Polisregion Stockholm. Inget i rapporten ska tyda på att det pågår brottslig aktivitet.
– Rapporten visar på att det finns en risk för att det skulle kunna bli en infiltration av kriminella men det finns inget som tyder på pågående brottsaktivitet. Det är ett förebyggande arbete som man måste vidta, för att minska risken, säger Nilsson till TT enligt Aftonbladet.

Stockholmspolisen har startat en översyn av rättsläget gällande säkerhetsbedömningar av personer som är anställda på skyddsobjekt, när och hur det ska flaggas för risker. De som jobbar där ska veta vad som gäller, menar Nilsson.

 

Det är inte fritt fram att bedriva kriminell verksamhet på Arlanda, det säger Lisa Ström, chef för gränspolisenheten i ett pressmeddelande.

Polisen uppger under eftermiddagen att samtliga på Arlanda som arbetar inom polisverksamheten genomgår säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen innan anställning. Det gäller på de platser där polismyndigheten utfärdar förordnanden.
– Vi har ett högt säkerhetstänk redan idag och arbetar aktivt med flygplatssäkerhet. Men vi måste hela tiden arbeta för att bli bättre och se eventuella potentiella risker. Därför beställde vi en underrättelserapport i höstas som nu har fått uppmärksamhet i media, säger Lisa Ström, chef för gränspolisenheten.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
student_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
joes_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
swedol_outsider