centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Polisen skärper kontroll av anställda på Arlanda

Med anledning av avslöjandet om att det finns personer med kopplingar till kriminella miljöer på Arlanda så kommer polisen att skärpa kontrollen: - Jag poängterar att det absolut inte är fritt fram att bedriva kriminell verksamhet på Arlanda, säger Lisa Ström, chef för gränspolisen i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Det var på torsdagsmorgonen som Kvällsposten avslöjade att personer med kopplingar till kriminella miljöer arbetar på Arlanda. Polisen ville först inte kommentera uppgifterna men går senare ut med att man kommer skärpa kontrollerna rapporterar Aftonbladet.

Rapporten som Kvällsposten hänvisar till togs fram av förra hösten av Stockholmspolisens underrättelsesektion tillsammans med gränspolisen och lokalpolisområde Arlanda. Ett flertal person ska ha kopplingar till kriminella miljöer det kan röra sig om släktingar till anställda. Det betyder inte per automatik att personerna inte kan jobba där uppger Palle Nilsson, chef för underrättelseenheten på Polisregion Stockholm. Inget i rapporten ska tyda på att det pågår brottslig aktivitet.
– Rapporten visar på att det finns en risk för att det skulle kunna bli en infiltration av kriminella men det finns inget som tyder på pågående brottsaktivitet. Det är ett förebyggande arbete som man måste vidta, för att minska risken, säger Nilsson till TT enligt Aftonbladet.

Stockholmspolisen har startat en översyn av rättsläget gällande säkerhetsbedömningar av personer som är anställda på skyddsobjekt, när och hur det ska flaggas för risker. De som jobbar där ska veta vad som gäller, menar Nilsson.

 

Det är inte fritt fram att bedriva kriminell verksamhet på Arlanda, det säger Lisa Ström, chef för gränspolisenheten i ett pressmeddelande.

Polisen uppger under eftermiddagen att samtliga på Arlanda som arbetar inom polisverksamheten genomgår säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen innan anställning. Det gäller på de platser där polismyndigheten utfärdar förordnanden.
– Vi har ett högt säkerhetstänk redan idag och arbetar aktivt med flygplatssäkerhet. Men vi måste hela tiden arbeta för att bli bättre och se eventuella potentiella risker. Därför beställde vi en underrättelserapport i höstas som nu har fått uppmärksamhet i media, säger Lisa Ström, chef för gränspolisenheten.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider