centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

centrum_artikel_host

I samband med skolstarten kommer det att vara kontroller utanför främst skolor där det råder 30-40 km/h. Insatsveckan är gemensam i hela EU och Polisen kommer att stå på lokala platser där det är allra viktigast att hålla hastigheten.
– Det finns en rimlig chans för en oskyddad trafikant att överleva en kollision med ett motorfordon i 30-40 kilometer i timmen. Vi vill att trafikmiljön utanför skolorna ska vara säker för våra barn och ungdomar och därför är det viktigt att alla respekterar hastighetsbegränsningarna, uppger Ursula Edström, trafikstrateg vid Polisen.

Om hastigheten på vägarna går ner med bara en kilometer i timmen skulle det spara 15 liv om året. Genom hastighetskontrollerna arbetar Polisen för att fler ska följa hastigheten.
– Även små hastighetsöverträdelser påverkar trafiksäkerheten och det vill vi uppmärksamma med trafikveckan, menar Ursula Edström.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider