eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Polisen planerar åtgärder mot kriminaliteten

Det var inte bara kommunhuset som attackerades under det senaste dygnet, även polisen fick en bil förstörd i Valsta.

centrum_artikel_host

Det har varit en stökig kväll och natt i kommunen. Under söndagskvällen vandaliserades en polisbil i Valsta centrum, bilen fick fyra däck punkterade och bärgades bort från platsen. Enligt uppgift till redaktionen har en person gripits misstänk för brottet.

Under natten attackerades kommunhuset med någon form av vätska, brand uppstod utanför men brandkår släckte innan den spred sig in. Enligt Kriminalinspektör Martin Wallin kommer man att besluta om åtgärder framåt. Den bilbrand som inträffade på Strandvägen är troligtvis inte kopplad till attacken mot kommunhuset samt övriga bilbränder som inträffat.

Kontaktcenter kommer att hålla stängt i kommunhuset under dagen med anledning av attacken som rubriceras som försök till mordbrand.

pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider