vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Polisen planerar åtgärder mot kriminaliteten

Det var inte bara kommunhuset som attackerades under det senaste dygnet, även polisen fick en bil förstörd i Valsta.

centrum_artikel_host

Det har varit en stökig kväll och natt i kommunen. Under söndagskvällen vandaliserades en polisbil i Valsta centrum, bilen fick fyra däck punkterade och bärgades bort från platsen. Enligt uppgift till redaktionen har en person gripits misstänk för brottet.

Under natten attackerades kommunhuset med någon form av vätska, brand uppstod utanför men brandkår släckte innan den spred sig in. Enligt Kriminalinspektör Martin Wallin kommer man att besluta om åtgärder framåt. Den bilbrand som inträffade på Strandvägen är troligtvis inte kopplad till attacken mot kommunhuset samt övriga bilbränder som inträffat.

Kontaktcenter kommer att hålla stängt i kommunhuset under dagen med anledning av attacken som rubriceras som försök till mordbrand.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
nrh_sigtuna
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
joes_outsider
oppethus_out
ica_outsider