moderat_pan_nov
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Polisen mobiliserar för att lösa grova rån i hemmen

Polisen i Stockholm Nord vidtar särskilda åtgärder för att komma tillrätta med det ökande antal bilrånen som skett i distriktet under hösten.

centrum_artikel_host

Ett flertal grova rån och bilrån har skett under hösten i Stockholm Nord rapporterar Mitt i Stockholm. Vanligt folk som rånas i sitt hem, vanligtvis för att gärningsmännen vill åt bilen. Det handlar om rån i bland annat grannkommunerna Väsby och Bro.

Det finns inga rapporterade fall i Sigtuna kommun och inte heller efterlysta bilar just nu via Larmtjänst. Men polisen vill ändå uppmärksamma allmänheten för tillvägagångssättet.
– Vi ser en ökning av den här typen av brott och det är jättestort problem, säger Jonas Lund, operativ samordnare vid Polisen i Järfälla.

Tillvägagångssättet är snarlikt enligt Mitt i; beväpnade gärningsmän eller med vapenliknande föremål rånar folk i hemmet på värdesaker och bilen som de sedan försvinner med. De är oftast ute efter lyxbilar som Mercedes, Audi eller BMW.
– I vissa fall skeppas bilarna utomlands eller så ser vi att bilarna används vid andra grova brott, uppger Jonas Lund.

Gemensamma utredningar pågår i de olika lokalpolisområdena och flera efter likheter i olika fall. Det har gjort frihetsberövanden men Jonas Lund vill inte gå in närmare på vilka ärenden de sitter häktade på.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marknaden_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent