centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Polisen mobiliserar för att lösa grova rån i hemmen

Polisen i Stockholm Nord vidtar särskilda åtgärder för att komma tillrätta med det ökande antal bilrånen som skett i distriktet under hösten.

centrum_artikel_host

Ett flertal grova rån och bilrån har skett under hösten i Stockholm Nord rapporterar Mitt i Stockholm. Vanligt folk som rånas i sitt hem, vanligtvis för att gärningsmännen vill åt bilen. Det handlar om rån i bland annat grannkommunerna Väsby och Bro.

Det finns inga rapporterade fall i Sigtuna kommun och inte heller efterlysta bilar just nu via Larmtjänst. Men polisen vill ändå uppmärksamma allmänheten för tillvägagångssättet.
– Vi ser en ökning av den här typen av brott och det är jättestort problem, säger Jonas Lund, operativ samordnare vid Polisen i Järfälla.

Tillvägagångssättet är snarlikt enligt Mitt i; beväpnade gärningsmän eller med vapenliknande föremål rånar folk i hemmet på värdesaker och bilen som de sedan försvinner med. De är oftast ute efter lyxbilar som Mercedes, Audi eller BMW.
– I vissa fall skeppas bilarna utomlands eller så ser vi att bilarna används vid andra grova brott, uppger Jonas Lund.

Gemensamma utredningar pågår i de olika lokalpolisområdena och flera efter likheter i olika fall. Det har gjort frihetsberövanden men Jonas Lund vill inte gå in närmare på vilka ärenden de sitter häktade på.

connys_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider