sap_feb_pan
Som en del i trygghetsarbetet har Polisen en husbil som åker runt i Väsby och Sigtuna kommunFoto: Polisen/Facebook

Polisen: Minskad brottslighet

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

centrum_artikel_host

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att brottsligheten i lokalpolisområde Sollentuna, Väsby och Sigtuna minskat sedan 2014, men utmaningar med narkotikaförsäljning i vissa området kvarstår, sedan i december har polisen haft en riktad insats mot just drogförsäljning i Valsta.
– Trots de utmaningar vi har haft har brottsligheten gällande rån, våld på allmän plats och inbrott minskat under 2018. Det ger oss ett kvitto på en effektiv brottsbekämpning där en bra samverkan med våra tre kommuner bidragit till positiva effekter, kommenterar lokalpolisområdeschef Emil Andersson.

Polisen konstaterar att det finns platser där det sker brott och att dessa oftast är samlingsplatser för ungdomar och kriminella nätverk.
– Även om det finns platser i de tre kommuner som lokalpolisområdet omfattar – Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna – som upplevs som otrygga har risken att utsättas för brott minskat. Det är en trend som vi ska fortsätta att hålla, fortsätter Emil Andersson.

Under 2019 kommer samverkan med kommunerna att fortsätta, det planeras för aktiviteter som man tror kommer att bidra till ännu bättre effekter gällande minskad brottslighet:
– I det arbetet har invånarna varit en viktig del i att berätta vad de anser är viktigt för att öka tryggheten. Vi vill gärna tacka alla er som har bidragit till att vässa vårt arbete, säger Emil Andersson.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
funkisfest_outsider
connys
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
stentekompani_outsider