eu_valet_panorama
Trafikkontroll utanför Systembolaget i SigtunaFoto: Daniel Iskander

Polisen kontrollerar nykterhet kommande vecka

Nästa vecka kommer det att vara trafikvecka med fokus på nykterhet runt om i länet.

centrum_artikel_host

Polisen i Stockholm genomför en trafikvecka där fokus kommer vara på nykterhet mellan 13-19 juni.
– Arbetet kommer att ske genom synliga trafikkontroller och genom dold övervakning och syftet är att få en säkrare trafikmiljö. Generellt kan man säga att ungefär en tredjedel av alla dödsolyckor i trafiken är relaterade till alkohol och eller droger, säger Thomas Forsberg som är chef på trafiksektionen i Stockholm.

Om polisen upptäcker en förare som är påverkad av alkohol eller droger så kommer denne att erbjudas kontakt med vården vilket är en del av metoden Samverkan mot alkohol och droger i trafiken där flera myndigheter samverkar för att erbjuda stöd till misstänka rattfyllerister, som exempelvis samtal med vården inom 24 timmar.

pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna