centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Polisen kontrollerar nykterhet denna vecka

Denna vecka genomför Polisen en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på nykterhet.

centrum_artikel_host

Polisen genomför kontroller i hela landet med fokus på nykterhet, det kommer alltså bli ett ökat antal nykterhetskontroller.
– Risken för en allvarlig eller dödlig trafikolycka mångfaldigas när alkohol eller droger är inblandade. Målet är att genom synliga kontroller förebygga brott och minimera antalet onyktra förare på våra vägar, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen

En tredjedel av de som omkommit de senaste tre åren har gjort det i en alkohol- eller drogrelaterad olycka enligt Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen. Risken för att dö eller bli svårt skadad i trafiken ökar dramatiskt om det är alkohol eller droger inblandat både för dig själv som förare och andra i trafiken.

Om polisen i samband med kontrollerna uppräcker en berusad förare så kommer denne att erbjudas kontakt med vården enligt metoden SMAIDT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) vilket är ett samarbete mellan olika myndigheter för att erbjuda stöd till misstänkta rattfyllerister. Inom 24 timmar är tanken att de ska få ett samtal från vården.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider