vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Polisen jagade bil genom Märsta – flydde över länsgränsen

En biljakt inleddes efter att en förare vägrat stanna för polisen. Bilen jagades genom hela kommunen innan den lyckades fly från patrullerna. – Den försvann någonstans i skogsvägarna i Uppsala län, säger Jens Mårtensson vid polisen.

centrum_artikel_host

Under fredagskvällen skulle en polispatrull stoppa en bil i centrala Märsta. Men istället inleddes en biljakt som gick genom hela kommunen.
– Det höll på ganska länge, men sen gick den in i Uppsala län och försvann. Uppsalapolisen tog över och läget just nu är att vi tappat kontakten med bilen och inte vet vart den tog vägen då den försvann någonstans i skogsvägarna, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl på polisen i Stockholm län.

Bilen är efterlyst och utlarmad till alla polispatruller. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik är upprättad, uppger polisen.

defacto_helsida
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida
oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
slottsby_outsider
connys
joes_outsider