centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Polisen inleder förundersökning om mordbrand

Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand efter branden i ett flerbostadshus på Odensalavägen.

centrum_artikel_host

Vid 15.30-tiden larmades brandkår till ett flerbostadshus på Odensalavägen i Norrbacka. När man kommer fram är det kraftig rökutveckling och det brinner för fullt i taket. Spridningen är dramatisk och hela taket blir snabbt övertänt.

Svart rök syns över stora delar av Märsta i eftermiddagsrusningen. Det omfattande släckningsarbetet pågick i flera timmar och vid 20-tiden var det fortfarande brandkår på plats för att släcka. Ingen person har skadats meddelar brandkåren. Man har inlett enförundersökning gällande mordbrand då man inte vet hur branden startat. När det är möjligt ska en teknisk undersökning genomföras.

Det är inte första gången ett hus på Norrbacka brinner. För två år sedan inträffade även en omfattande brand på Norrbackavägen där en hel fastighet förstördes.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider