eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Polisen: Inbrotten har halverats

Polisen konstaterar att inbrotten i lokalpolisområdet, däribland Sigtuna kommun, halverats sedan rekordåret 2018.

centrum_artikel_host

2018 var det över 100 inbrott som anmäldes i kommunen och drygt 450 i hela lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna, Väsby och Sollentuna ingår.
– Orsakerna till minskningen av inbrott är inte färdiganalyserade. Pandemieffekten är dock tydlig då fler var hemma i sina bostäder dagtid vilket skrämde bort inbrottstjuvarna, skriver Polisen i ett inlägg på Facebook.

Även Grannsamverkan och en ökad medvetenhet om lås, larm och kamera kan vara andra orsaker. Inbrottstjuvar har även dömts och det har varit ett svalare intresse från internationella ligor att slå till i Sverige.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
storemore_out
pantamera_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider