centrum_panorama_hostshopping
Poliskontroll vid väg 263

Polisen genomför hastighetskontroller på landsvägar

Under vecka 16 genomför polisen hastighetskontroller främst på landsvägar där man får köra 70 km/h eller fortare.

centrum_artikel_host

Hastigheten är väldigt viktig när det kommer till trafikolyckor. De allvarligaste olyckorna brukar hända på vägar där man får köra snabbare. Därför kommer polisen att ha extra hastighetskontroller runt om i hela landet under vecka 16.

Särskilt på vägar där man får köra 70 km/h eller snabbare är risken större att olyckor leder till dödsfall. Till och med små hastighetsöverträdelser kan få stora konsekvenser. Till exempel ökar risken att dö vid en krock framifrån om man kör 80 km/h istället för 70 km/h, även om man använder säkerhetsbälte.

Målet med de extra kontrollerna är att rädda liv och försöka förhindra att folk kör för fort. Polisen vill inte bara bötfälla folk utan också se till att alla kommer hem säkert. Det här är en del av Nollvisionen, där polisen jobbar tillsammans med andra myndigheter och grupper för att försöka få ner antalet dödsfall och skador i trafiken.

De extra hastighetskontrollerna kommer att göras över hela landet. Polisen kommer att synas vid vägkanten med laserinstrument och även göra dolda kontroller med hjälp av olika mätinstrument, både i vanliga polisbilar och civila bilar, samt på motorcyklar.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider