Polisen förstärker närvaro i julhandeln

Polisen förstärker närvaron i samband med julhandeln denna och nästa vecka: - Vi vet att risken för fickstölder och andra brott ökar när det är trångt och mycket folk, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef.

centrum_artikel_host

För att skapa trygghet för de som ger sig ut i julhandeln har polisen förstärkt närvaron runt om på shoppingplatser i länet.
– Vi vet att risken för fickstölder och andra brott ökar när det är trångt och mycket folk. Precis som tidigare år handlar polisens närvaro i julhandeln om att skapa trygghet och kunna reagera snabbt om brott begås. Det har en brottsförebyggande effekt att vi syns eftersom det avskräcker människor från att begå brott, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef.

Polisen kommer att fotpatrullera på gator och gallerior samt på olika platser i länet. Uniformerad personal kommer att synas både dag och kvällstid i anslutning till centrumanläggningarna och samverka med bland annat ordningsvakter och butiker. Även polisens volontärer kopplas in under julhandeln för att uppmärksamma människor vad de själva kan göra för att undvika att bli utsatta för brott.

storemore_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida
centrum_host_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
pantamera_out
connys
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
swedol_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider