nationaldagen_pan

Polisen förstärker närvaro i julhandeln

Polisen förstärker närvaron i samband med julhandeln denna och nästa vecka: - Vi vet att risken för fickstölder och andra brott ökar när det är trångt och mycket folk, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef.

centrum_artikel_host

För att skapa trygghet för de som ger sig ut i julhandeln har polisen förstärkt närvaron runt om på shoppingplatser i länet.
– Vi vet att risken för fickstölder och andra brott ökar när det är trångt och mycket folk. Precis som tidigare år handlar polisens närvaro i julhandeln om att skapa trygghet och kunna reagera snabbt om brott begås. Det har en brottsförebyggande effekt att vi syns eftersom det avskräcker människor från att begå brott, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef.

Polisen kommer att fotpatrullera på gator och gallerior samt på olika platser i länet. Uniformerad personal kommer att synas både dag och kvällstid i anslutning till centrumanläggningarna och samverka med bland annat ordningsvakter och butiker. Även polisens volontärer kopplas in under julhandeln för att uppmärksamma människor vad de själva kan göra för att undvika att bli utsatta för brott.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out