centrum_panorama_hostshopping
Området som bevakas med drönare i Märsta och ValstaFoto: Polisen

Polisen förlänger kamerabevakning med drönare

Polisen har fattat beslut om att fortsätta kameraövervaka 28 delar av länet, bland dessa Märsta och Valsta.

centrum_artikel_host

Polismyndigheten har nyligen meddelat att beslutet att övervaka flera områden i Stockholmsregionen genom användning av obemannade flygsystem (UAS), populärt kallade drönare, har förlängts. Från och med den 7 januari kommer polisen att fortsätta övervaka 28 områden i regionen med hjälp av denna teknik.

Detta förlängda beslut kommer efter det tidigare meddelandet från februari 2023, där polisen i Stockholm tillkännagav att de skulle övervaka stora delar av regionen med drönare. Nu, efter en ny bedömning, har Polismyndigheten beslutat att fortsätta kamerabevakningen i de 28 specificerade områdena från och med den 7 januari till och med den 4 mars.

Huvudsyftet med användningen av UAS är att förhindra, upptäcka och minska brottslighet samt att underlätta utredningar och insamling av bevis för inträffade brott. Samtliga områden som berörs av denna övervakning har identifierats och framgår tydligt av tillgängliga bilder.

Kamerabevakningen med drönare är en del av polisens strategi för att öka säkerheten och tryggheten i Stockholmsregionen. Detta steg har dock väckt viss debatt och diskussion angående integritet och övervakningssamhället. Polismyndigheten har betonat att insatserna är noga reglerade och att övervakningen endast sker i enlighet med gällande lagar och förordningar.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider