centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen fokuserar på sänkt hastighet

Polisen genomför denna vecka en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighetssänkande åtgärder.

centrum_artikel_host

Denna vecka kommer polisen att vara ute för att mäta hastigheter i tätorterna, oftast brukar kontrollerna ske i anslutning till skolor där hastigheten är begränsad till 30 km/h.
-Vi ser att stora flertalet av de som kör för fort ligger mellan 6-10 kilometer i timmen över hastighetsbegränsningen. Tyvärr är små hastighetsöverträdelser vanliga och detta har stor effekt på medelhastigheten, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

Skulle alla hålla hastighetsbegränsningarna som råder så skulle minst 100 liv om året räddas, enligt Maria Krafft, måldirektör på Trafikverket. Hastigheterna på vägarna är dock på väg att minska, Transportstyrelsen kan nämligen varna eller återkalla körkort vid fortkörningar.

Kontrollerna denna vecka kommer att genomföras både dolt med övervakning i video/pilot-fordon eller genom synliga poliser.
– Målet är att få alla trafikanter att respektera trafikreglerna. Det handlar om deras egen och medtrafikanternas säkerhet, fortsätter Ursula Edström.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys