eu_valet_panorama
Bostadshuset efter släckning på måndagskvällen.Foto: Magnus Granhagen

Polisen utreder mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand efter branden i ett flerbostadshus på Norrbacka.

centrum_artikel_host

Strax före klockan 18 på måndagen larmades brandkår till branden på Odensalavägen. Enligt Brandkåren så startade branden på utsidan av fasaden och spred sig snabbt uppåt till vinden. Brandkår lät sedan vinden brinna av och man ville inte använda för mycket vatten i släckningsarbetet eftersom det då leder till vattenskador och sprickor i betongen uppger Jerry Nyberg, räddningsledare, för SR. 

En förundersökning om mordbrand har inletts. Tekniker ska undersöka branden när det svalnat. Under natten har branden blossat upp igen och brandkår har fått åka på eftersläckning. Ingen person skadades men man fick evakuera samtliga boende.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider