valstadagen_pan
Christoffer Boman i samband med besök i Märsta

Polischefen som sade upp sig: Polisen får inte stopp på våldet

Förre polischefen i Lokalpolisområde Sollentuna sade upp sig nyligen och ska arbeta med att stoppa nyrekryteringen till kriminalitet.

centrum_artikel_host

Det var för en månad sedan som förre polischefen Christoffer Boman som varit aktiv i arbetet mot gängkriminalitet i bland annat Märsta sa upp sig. Det gjordes med en debattinsändare i Aftonbladet.
– I hela mitt vuxna liv har jag varit polis och hela tiden har jag jobbat med grov organiserad brottslighet. Under hela mitt yrkesliv har jag trott polisen ensamma kan vända det grova våld som drabbat oss. Nu har jag kommit till insikt att det inte stämmer och förra veckan sa jag upp mig, skrev Boman i insändaren.

Boman konstaterar att han och hans kollegor i tio års tid vigt sitt liv åt att sätta folk i fängelse men att han nu insett att det spelar mindre roll att lagföra fler än tidigare eftersom de står tio i kö för varje vi tar bort.
– Nu väljer jag att gå vidare med de erfarenheter jag har från mina många år inom polisen. Med de erfarenheter jag fått vill jag helt och fullt fokusera på att hantera kranen. Det genom att arbeta förebyggande. För personer yngre än 15 år räcker polisens verktygslåda för förebyggande insatser inte till, fortsätter han.

Boman efterlyser satsningar inte bara på polisväsendet utan även på föräldrastöd, på skolan, fritidsgårdar, idrottsföreningar, socialsekreterare, fältassistenter och alla andra människor som gör insatser i ideella eller idéburna sektorn.

Bohman kommer nu att arbeta för Skandias stiftelse Idéer för lovet för att öka trygghet och hälsa bland barn och unga.
– För personer yngre än 15 år räcker inte polisens verktygslåda. Som samhälle har vi ett gemensamt ansvar att öka tryggheten för våra unga, där vi behöver fånga upp dem betydligt tidigare än vad som sker idag. Jag är därför otroligt glad över att få fokusera på långsiktiga samordnade insatser på det förebyggande arbetet tillsammans med Idéer för livet, säger Christoffer Bohman, i ett pressmeddelande.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

valstadagen
elon_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
ica_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Wenngarns_cafe_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
valstadagen_outsider
connys
mp_outsider
pantamera_out
nrh
student_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
ica_outsider