kyrka_advent _pan
Christoffer Bohman

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

centrum_artikel_host

En 23-årig man dömdes alltså till livstids fängelse för mordet vid busshållplatsen i Steninge i oktober. En man i 25-årsåldern miste livet mitt på ljusa dagen inför ett flertal vittnen. Sollentuna lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade domen under måndagen:
– Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet. Samtidigt ser vi att det ligger en framgångsrik utredning bakom domen som jag är stolt över. En av framgångsfaktorerna i utredningen har varit den ambitionshöjning vi haft gällande de forensiska delarna i våra utredningar där dna-bevisningen var avgörande, säger Christoffer Bohman, chef i Sollentuna lokalpolisområde.

Utredningsarbetet har varit omfatande och bedrivits vid Polisens avdelning för grova brott i Stockholm Nord. Efter en tids spanings- och utredningsarbete så var den samlade bevisningen tillräckligt stark för frihetsberövande. 23-åringen var misstänkt redan innan nyår och häktades men släpptes innan han ånyo togs in och sedermera kvarstod i häktet. 23-åringen ska även betala skadestånd på 250 000 till offrets anhöriga.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
vintermarknad_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent