eu_valet_panorama
Polis i samband med skottlossningen som skedde i ett bostadsområde.
Tekniker undersöker det avspärrade området

Man sköts i Valsta

En man sköts under söndagskvällen i Valsta och uppges vara allvarligt skadad.

centrum_artikel_host

Polis och ambulans har kallats till Valsta efter larm om skottlossning. Enligt Aftonbladet ska en person skjutits ”norr om Stockholm” och en pågående insats finns i området. Enligt uppgift till märsta.nu är det ett stort pådrag som söker gärningsman och helikopter hovrar över Valsta/Steninge.

Aftonbladet skriver att den skadade först till sjukhus med ambulanshelikopter. Expressen rapporterar att även Nationella insatsstyrkan är i området för att medverka i jakten på den misstänkte/misstänkta.

Polisen skriver på sin hemsida under söndagskvällen att den skottskadade varit vaken och talbar i samband med transport till sjukhus. Ett område har spärrats av för teknisk undersökning och man förhör eventuella vittnen samt knackar dörr i området.

Vid 22.30- tiden meddelas av Polisen att en person gripits. Både målsägande och gärningsman är i 20-årsåldern enligt Polisen. Den skadade som är en man ska vara allvarligt skadad.

Uppdaterad 23.06

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider