vinter_pan
Polis i samband med skottlossningen som skedde i ett bostadsområde.
Tekniker undersöker det avspärrade området

Man sköts i Valsta

En man sköts under söndagskvällen i Valsta och uppges vara allvarligt skadad.

centrum_artikel_host

Polis och ambulans har kallats till Valsta efter larm om skottlossning. Enligt Aftonbladet ska en person skjutits ”norr om Stockholm” och en pågående insats finns i området. Enligt uppgift till märsta.nu är det ett stort pådrag som söker gärningsman och helikopter hovrar över Valsta/Steninge.

Aftonbladet skriver att den skadade först till sjukhus med ambulanshelikopter. Expressen rapporterar att även Nationella insatsstyrkan är i området för att medverka i jakten på den misstänkte/misstänkta.

Polisen skriver på sin hemsida under söndagskvällen att den skottskadade varit vaken och talbar i samband med transport till sjukhus. Ett område har spärrats av för teknisk undersökning och man förhör eventuella vittnen samt knackar dörr i området.

Vid 22.30- tiden meddelas av Polisen att en person gripits. Både målsägande och gärningsman är i 20-årsåldern enligt Polisen. Den skadade som är en man ska vara allvarligt skadad.

Uppdaterad 23.06

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
storemore_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
vinter_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
slottsby_outsider
oppethus_out