socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Polis och kommuner genomför trygghetsmätning

Polisen i region Stockholm, i samarbete med alla kommuner i länet samt Gotland, genomför en omfattande trygghetsmätning som startar i slutet av mars. Över 126 000 invånare i åldrarna 16 till 85 år kommer att få möjlighet att ge sina synpunkter.

centrum_artikel_host

Syftet med trygghetsmätningen är att undersöka tryggheten och brottsutsattheten bland invånarna för att få underlag till regionala och lokala lägesbilder. Resultaten från undersökningen kommer att ligga till grund för gemensamma prioriteringar och insatser från både polisen och kommunerna.

Patrick Widell, regional brottsförebyggande samordnare hos polisen i region Stockholm, uppmanar alla som får enkäten att svara då det är en möjlighet att påverka både polisens och kommunernas arbete.

Utöver trygghetsundersökningen arbetar polisen i region Stockholm också med medborgardialoger och medborgarmöten för att få en helhetsbild av invånarnas trygghetsupplevelse och effekterna av insatserna.

Trygghetsmätningen har genomförts tidigare år för att möjliggöra jämförelser. Alla kommuner i Stockholms län och på Gotland deltar i undersökningen.

Det är viktigt att notera att trygghetsmätningen skickas ut per post till de berörda invånarna. Efter det kommer det att skickas ut ett sms som påminnelse om att svara, men det handlar inte om att klicka på en länk i sms:et – instruktioner om hur man svarar finns i postförsändelsen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host