centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild

Polis kontrollerar yrkestrafiken denna vecka

Denna vecka kommer det att vara så kallad Trafikvecka där polisen kontrollerar fordon, denna gång är det främst inom yrkestrafik.

centrum_artikel_host

Det blir ökade poliskontroller runt om i länet denna vecka på främst yrkestrafiken. Med yrkestrafik menas taxibilar, budbilar, lastbilar och bussar för att trafikmiljön ska vara så säker som möjligt.
– Erfarenhetsmässigt vet vi att även andra brott som inte är trafikrelaterade, såsom stölder med mera uppdagas vid dessa kontroller. Vid kommer också inrikta oss på olaga cabotage och samverka med andra myndigheter, säger Hans Nilsson Lanér som är gruppchef på trafiksektionen i polisregion Stockholm

Det förekommer flera trafiksäkerhetsveckor under året, bland annat med kontroller utanför skolor med säkerhet och hastighet eller att det är fokus på nykterhet. Målet är ökad trafiksäkerhet och att ingen ska dö eller skadads i trafiken.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
klara_outsider