centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polis kontrollerar hastighet utanför skolor

Denna vecka är det nationell trafiksäkerhetsvecka vilket kan innebära kontroller utanför skolor.

centrum_artikel_host

Polisen har nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på att kontrollera trafiksäkerhet utanför skolor, det kan röra sig om både hastighetskontroll och bälteskontroll. Genom synlighet avser polisen också få fordonen att sänka farten.
– Det är många barn som börjar skolan eller förskolan denna vecka. Var ett föredöme i trafiken och bidra till att ge barnen en bra start i sin nya vardag, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid Polismyndigheten, i ett pressmeddelande.

Ursula Edström vill att fler ska följa hastighetsbegränsningarna, det är också fler som återgår till jobb denna vecka och alla som rör sig på vägarna ska kunna känna sig trygga och säkra.

Trafiksäkerhetsåtgärder som väghållare kan vidta är att smalna av tätortsgator eller använda gupp så att trafikanterna naturligt kan följa hastighetsgränsen som skyltas. En oskyddad trafikant har en rimlig chans att överleva en kollision med motorfordon. Just vid skolor är det oftast 30 km/h, att köra 50 km/h minskar avsevärt chansen att överleva en krock.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider